Nyheter

Nyheter (3)

torsdag, 23 februar 2017 18:52

Det gode liv på den Hvite Kyst

Skrevet av

Costa Blanca er ikke bare vakre strender, som ligger som perler nedover kysten. Her våkner du også til flotte fjellpartier som noen dager i Januar var dekket av snø. Mandelblomstringen overtok snøens plass i Februar  og er en fryd for øyet.

Strendene kan på varme dager være fulle av solhungrige turister, noe som kan gi oss en følelse av klaustrofobi. Det fremskaffer tanker som "her kan det umulig være plass til meg". Men vi må ikke glemme at det som er fint, må vi finne oss, å dele med andre. Det er også stier der du kan vandre ganske alene til lyden av bølgene. Sett deg ned ,putt bena i krystallklart vann og nytt matpakken. Kanskje får du selskap av et ekorn som koser seg med frokosten i et pinjetre bak deg. 

Har du lyst på en kopp kaffe. er det aldri langt til nærmeste bar. En "cortado", "americano" eller "cappucino" kan du unne deg til en fjerdedel av prisen hjemme. I tillegg er spansk kaffe utrolig god!

Costa Blanca er full av kontraster. Kanskje det er årsaken til at så mange returnerer hit og at trivselen er så utbredt. Det er kort vei fra høyt støynivå til den stillheten vi ofte søker hjemme i Norge. 

"Ut på tur, aldri sur!" Det ordtaket kjenner vi nordboere og disse ordene kan vi ta oss med til Spania. Hvem kan vel være sur når du går på stier ut mot havet, bestiger fjellpartier med vanskeligere stier enn opp Besseggen. Kanskje nyter du bare en morgentur langs stranden. Alt er mulig. Costa Blanca venter på deg. Men det er DU som må ta initiativet!

 

¡BIENVENIDOS!

 

Anne-Stina Mangen

 

 

onsdag, 03 februar 2016 17:30

Energiklasse boliger

Skrevet av

I Spania er det obligatorisk med etiketten son viser hvilken energiklasse boliger som selges/leies ut tilhører.

Forbrukerrådet i Spania pålegger tilpasning til EUs forskrifter om energisparing og reduksjon av CO2-utslipp til atmosfæren.

tirsdag, 02 februar 2016 15:33

Ikke resident skatten

Skrevet av

Ikke resident skatten / Selvangivelse for ikke-residente som har/hadde i 2013 fast eiendom i Spania.